Paginabegin

Groene en donkere glacage

Categorieën:
7/03/2024
glacage

Groene en donkere glacage

Op 4 maart hielden we een geslaagde chocoladedemonstratie in samenwerking met Callebaut.

Tijdens deze boeiende demonstratie presenteerde Ton Jongejan, Head Chef Chocolate Academy Nederland, enkele toprecepten met de kwaliteitsproducten van Callebaut. 🍫 We zagen onze klanten zichtbaar genieten en vernieuwende inzichten noteren 👀

Kon je er niet bij zijn? Geen zorgen want we hebben de recepten voor jou hieronder genoteerd:

Groene glacage

Ingrediënten:
  • 300g glucose
  • 560g suiker
  • 350ml room
  • 100ml citroensap
  • 48g zetmeel met 64ml water
  • 460g witte chocolade
  • 9g gelatinepoeder met 36ml water
Instructies:
Breng de suiker, de glucose, de room en het citroensap aan de kook. 
Als deze kookt, bind af met zetmeel.
Voeg bij 70°C de voorgeweekte gelatine toe.
Homogeniseer als laatste de chocolade en voeg de power flower toe.

Donkere glacage

Ingrediënten:
  • 300ml room
  • 220ml water
  • 450g suiker
  • 150g cacaopoeder
  • 150g afdekgelei
  • 20g gelatine
  • 80ml water
Instructies:
Breng de room met het water en de suiker aan de kook.
Als deze kookt, voeg dan de cacaopoeder toe en laat nog 5 minuten langzaam doorkoken. Roer voortdurend. 
Haal van het vuur en voeg de voorgeweekte gelatine toe. 
groene glacage

GROENE EN DONKERE GLACAGE

glacage

Groene en donkere glacage

Op 4 maart hielden we een geslaagde chocoladedemonstratie in samenwerking met Callebaut.

Tijdens deze boeiende demonstratie presenteerde Ton Jongejan, Head Chef Chocolate Academy Nederland, enkele toprecepten met de kwaliteitsproducten van Callebaut. 🍫 We zagen onze klanten zichtbaar genieten en vernieuwende inzichten noteren 👀

Kon je er niet bij zijn? Geen zorgen want we hebben de recepten voor jou hieronder genoteerd:

Groene glacage

Ingrediënten:
  • 300g glucose
  • 560g suiker
  • 350ml room
  • 100ml citroensap
  • 48g zetmeel met 64ml water
  • 460g witte chocolade
  • 9g gelatinepoeder met 36ml water
Instructies:
Breng de suiker, de glucose, de room en het citroensap aan de kook.
Als deze kookt, bind af met zetmeel.
Voeg bij 70°C de voorgeweekte gelatine toe.
Homogeniseer als laatste de chocolade en voeg de power flower toe.

Donkere glacage

Ingrediënten:
  • 300ml room
  • 220ml water
  • 450g suiker
  • 150g cacaopoeder
  • 150g afdekgelei
  • 20g gelatine
  • 80ml water
Instructies:
Breng de room met het water en de suiker aan de kook.
Als deze kookt, voeg dan de cacaopoeder toe en laat nog 5 minuten langzaam doorkoken. Roer voortdurend.
Haal van het vuur en voeg de voorgeweekte gelatine toe.