Haut de la page
Ijsproducten

Coffee-Meringue Gelato Bombe

Werkwijze

coffee meringue tekening
* Spuit het specerijen ijs in de bolmatjes en duw het koffie ijs erin.
* Glad strijken en de bodem erop duwen, invriezen.
* Haal de bombe door de meringue en bruneer het.

Vegan sloffendeeg

Ingrediënten:
  • 284g plantaardige boter
  • 142g basterdsuiker wit
  • 142g suiker
  • 3g zout
  • 4g vanille extract
  • 27g havermelk
  • 196g bloem T45
  • 196g Zeeuwse bloem
  • 6g bakpoeder
Instructies:
Draai de boter met de suikers en het zout tot een zalvige massa.
Voeg al draaiend de havermelk toe.
Meng de bloem met het bakpoeder.
Alles mengen en zetten.

Specerijen roomijs

Ingrediënten:
  • 930g basismix 30g room 30% 
  • 30g eidooier 
  • 10g dextrose 
  • 20g gemengde specerijen (kaneel, steranijs, kruidnagel, jeneverbes, ...) 

Instructies:
Verwarm de helft van de basismix met de specerijen tot 80°C gedurende 30 minuten. Zeef de basismix en voeg de overige ingrediënten toe en mix. Draai het ijs af.

Koffie roomijs 

Ingrediënten: 
  • 915g basismix 
  • 40g koffiebonen 
  • 30g eidooier 
  • 10g dextrose 

Instructies:
Breek de koffiebonen. Verwarm de helft van de basismix en laat de koffiebonen trekken op 80°C gedurende 30 minuten. Zeef de basismix. Voeg de overige ingrediënten toe en mix. Draai het ijs af.

Koffie meringue 

Ingrediënten: 
  • 364g koude koffie 
  • 34g aardappeleiwit (potato whip sosa) 
  • 2g xanthaangom 
Instructies:
Meng alles met een staafmixer. (zet daarna gedurende 12 uur koel) Kook 2 delen suiker tot 120°C en voeg dit aan het opgeklopt eiwit toe. Sla koud en voeg de gemalen koffie toe.
meringue gelato bombe

Coffee-Meringue Gelato Bombe

coffee meringue

Werkwijze

* Spuit het specerijen ijs in de bolmatjes en duw het koffie ijs erin.
* Glad strijken en de bodem erop duwen, invriezen.
* Haal de bombe door de meringue en bruneer het.
coffee meringue

Voorbereiding

Vegan sloffendeeg

Ingrediënten:
  • 284g plantaardige boter
  • 142g basterdsuiker wit
  • 142g suiker
  • 3g zout
  • 4g vanille extract
  • 27g havermelk
  • 196g bloem T45
  • 196g Zeeuwse bloem
  • 6g bakpoeder
Instructies:
Draai de boter met de suikers en het zout tot een zalvige massa.
Voeg al draaiend de havermelk toe.
Meng de bloem met het bakpoeder.
Alles mengen en zetten.

Specerijen roomijs

Ingrediënten:
  • 930g basismix
  • 30g room 30%
  • 30g eidooier
  • 10g dextrose
  • 20g gemengde specerijen (kaneel, steranijs, kruidnagel, jeneverbes, ...)
Instructies:
Verwarm de helft van de basismix met de specerijen tot 80°C gedurende 30 minuten.
Zeef de basismix en voeg de overige ingrediënten toe en mix.
Draai het ijs af.

Koffie roomijs

Ingrediënten:
  • 915g basismix
  • 40g koffiebonen
  • 30g eidooier
  • 10g dextrose
Instructies:
Breek de koffiebonen.
Verwarm de helft van de basismix en laat de koffiebonen trekken op 80°C gedurende 30 minuten.
Zeef de basismix.
Voeg de overige ingrediënten toe en mix.
Draai het ijs af.

Koffie meringue

Ingrediënten:
  • 364g koude koffie
  • 34g aardappeleiwit (potato whip sosa)
  • 2g xanthaangom
Instructies:
Meng alles met een staafmixer. (zet daarna gedurende 12 uur koel)
Kook 2 delen suiker tot 120°C en voeg dit aan het opgeklopt eiwit toe.
Sla koud en voeg de gemalen koffie toe.