Top of the page
recepten jgxcallebaut

RECEPTEN JAN GEVERS MEETS CALLEBAUT

glacage
Mélanger fermement la préparation pour sorbet avec le mixeur manuel dans l'eau chaude avec le svelto, puis ajouter les fraises décongelées et la pâte de fraises et mélanger fermement à nouveau. Laisser reposer pendant au moins 15 minutes avant de turbiner.

Description
%
Teneur en fruits
29,33
Tissu sec
30,04
Sucre
24,69
demo maart callebaut

RECEPTEN JAN GEVERS MEETS CALLEBAUT

demo callebaut maart

Méthode de travail

Mélanger fermement la préparation pour sorbet avec le mixeur manuel dans l'eau chaude avec le svelto, puis ajouter les fraises décongelées et la pâte de fraises et mélanger fermement à nouveau. Laisser reposer pendant au moins 15 minutes avant de turbiner.

Description
%
Teneur en fruits
29,33
Tissu sec
30,04
Sucre
24,69

Groene glacage

Ingrediënten: Instructies:
  • Suiker, glucose, room en citroensap aan de kook brengen. 
  • Als het kookpunt bereikt is, afbinden met de zetmeel. 
  • Bij 70°C de voorgeweekte gelatine toevoegen.
  • Als laatste de chocolade nu homogeniseren en de power flower toevoegen. 

Donkere glacage

Ingrediënten:Instructies:
  • Breng de room met het water en de suiker aan de kook.
  • Als het kookpunt bereikt is, voeg dan de cacaopoeder erbij. Laat nog eens 5 minuten langzaam doorkoken. Blijf voortdurend roeren. 
  • Haal het van het vuur en voeg de voorgeweekte gelatine toe. 

Vruchten caramel

Ingrediënten:

Instructies:
  • Koken tot 152°C.
  • Afblussen met 250g vruchtenpuree. 

Crumble

Ingrediënten:Instructies:
  • Meng alle grondstoffen en strijk uit op een bakplaat met papier. 
  • Afbakken op 160°C - +/- 20 minuten. Schep om de 5 minuten om. 

Cremeux

Ingrediënten:

Instructies:
  • Doe de puree, eidooier en de suiker in de pan en breng deze op 83°C. Blijf steeds roeren.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de voorgeweekte gelatine toe. 
  • Voeg bij 60°C de boter en de witte chocolade toe. 
  • Stort uit in een vorm of plaat.

Vanille bavaroise

Ingrediënten:Instructies:
  • Breng de melk aan de kook met de vanillestokken. Haal het merg uit de vanillestokken en laat even trekken. 
  • Leg de gelatine in koud water.
  • Voeg de gelatine toe, als de melk rond 70°C is.
  • Klop de slagroom half op.
  • Smelt de chocolade en voeg deze toe bij de melkmassa.
  • Als deze begint te hangen, voeg dan de room in 3 delen toe.  

Chocolade brownie


Ingrediënten:Instructies:
  • Meng het ei met de 300g suiker. 
  • Smelt de boter met de chocolade en de 200g suiker. 
  • Meng dit door de eiermassa. 
  • Doe nu de monchou of zure room erbij.
  • Voeg als laatste de gezeefde bloem en de callets toe. 
  • Verdeel in een taartpan of bakblik en bak af op 165°C gedurende +/- 20 minuten.